Wat is travelstof?

Travelstof: alles wat je wilt weten over deze populaire stof

De laatste jaren is travelstof enorm populair geworden, en wordt het gebruikt voor allerlei kledingstukken, van broeken tot blazers en jurken. Travelstof wordt op een unieke manier geweven van twee materialen: polyamide en elasthan. Polyamide is een synthetische vezel die sterk, licht en kreukvrij is. Dankzij de elasthan, ook een synthetische vezel, is het geheel rekbaar en vormvast.


Voordelen van travelstof

De populariteit heeft de prettige stof te danken aan verschillende factoren. Zo heeft het materiaal een comfortabele stretch, wat het draagcomfort vergroot. Daarnaast is travelstof ademend, waardoor je niet snel gaat zweten. Meer voordelen van het materiaal zijn onder andere dat het sneldrogend, makkelijk wasbaar, niet statisch, slijtvast, kreukvrij en duurzaam is. Bovendien is travelstof UV beschermend en pillingvrij. Kledingstukken van travelstof blijven dus lang mooi en zijn fijn om te dragen. Deze kenmerken verklaren dan ook de naam ‘travelstof,’ aangezien het materiaal ideaal is voor op reis, wanneer je geen toegang hebt tot een wasmachine of strijkijzer.

Verzorging van travelstof

Om kleding van travelstof nóg mooier te houden, is enige extra verzorging nodig. Het is bijvoorbeeld van belang de items te wassen op een lagere temperatuur, rond de 30 tot 40 graden en met weinig toeren (maximaal 800). Was de kledingstukken met soortgelijke materialen en kleuren, en gebruik geen wasverzachter, dit kan ervoor zorgen dat de stof sneller slijt. Ook is het verstandig de kledingstukken niet in de droger te doen. Gelukkig is dit meestal niet nodig, omdat travelstof van zichzelf snel droogt.

Duurzaamheid

Zoals net benoemd, is travelstof een duurzaam materiaal. Dit heeft met name te maken met het feit dat kledingstukken van travelstof langer meegaan omdat ze van hoogwaardig kwaliteit zijn. En doordat je travel kleding niet hoeft te strijken of in de droger hoeft te doen bespaar je ook nog eens stroomkosten. Daarbij wordt polyamide, het hoofdbestanddeel van het materiaal duurzaam geproduceerd.

Andere Stories