Travel Quality

Travelstof of Travel Quality is de laatste jaren haast niet weg te slaan uit de mode. Elke vrouw die hoort over Travel Quality, wilt en moet het hebben. Heel Nederland en België zijn fan van deze populaire stof en wij ook! Travelstof wordt op een unieke manier geweven van twee materialen: polyamide en elastaan. Polyamide is een synthetische vezel die sterk, licht en kreukvrij is. Dankzij de stof elastaan, ook een synthetische vezel, is het geheel rekbaar en vormvast. De stof blijft mooi tijdens het dragen, kreukt niet, pilt niet, droogt snel na het wassen en de belangrijkste pluspunt: je hoeft het niet te strijken! Meer weten over deze speciale stof? Lees dan snel verder! 

Redenen om van Travel Quality te houden 

De populariteit heeft de prettige stof te danken aan verschillende factoren. Zo heeft het materiaal een comfortabele stretch, wat het draagcomfort vergroot. Daarnaast is travelstof ademend, waardoor je niet snel gaat zweten. Meer voordelen van het materiaal zijn onder andere dat het sneldrogend, makkelijk wasbaar, niet statisch, slijtvast, kreukvrij en duurzaam is. Bovendien is travelstof UV beschermend en pillingvrij. Kledingstukken van travelstof blijven dus lang mooi en zijn fijn om te dragen. Deze kenmerken verklaren dan ook de naam ‘travelstof,’ aangezien het materiaal ideaal is voor op reis, wanneer je geen toegang hebt tot een wasmachine of strijkijzer.

Verzorging van travelstof

Om kleding van travelstof nóg mooier te houden, is enige verzorging nodig. Het is bijvoorbeeld van belang de items te wassen op een lagere temperatuur (30ºC) en met weinig toeren (maximaal 800). Was de kledingstukken met soortgelijke materialen en kleuren, en gebruik geen wasverzachter, dit kan ervoor zorgen dat de stof sneller slijt. Ook is het verstandig de kledingstukken niet in de droger te doen. Gelukkig is dit meestal niet nodig, omdat travelstof van zichzelf snel droogt. 

Duurzaamheid

Travelstof is een duurzaam materiaal. Dit heeft met name te maken met het feit dat kledingstukken van travelstof langer meegaan omdat ze van hoogwaardig kwaliteit zijn. Daardoor is travel stof duurzaam in gebruik en kan je langer van je lievelingskledingstuk genieten. En doordat je travel kleding niet hoeft te strijken of in de droger hoeft te doen bespaar je ook nog eens stroomkosten. Wat gelijk beter voor het milieu is. Daarbij wordt polyamide, het hoofdbestanddeel van het materiaal, relatief duurzaam geproduceerd.

Let op: Bij normaal gebruikt gaat travelstof nooit pillen! 
Het pillen van jouw travel kleding kan alleen veroorzaakt worden door onnatuurlijke wrijving van de stof. Er ontstaat schuring, waardoor de stof kapot wordt geschuurd. Kijk dus uit met schurende tasjes, autogordels, ritsen, sieraden, riemen of de binnenkant van je jas.

Benieuwd naar onze andere stofkwaliteit? Klik dan hier om meer te weten te komen over onze Nuvola Quality.