Nuvola Quality

Je bent misschien nieuwsgierig geworden over het woord Nuvola en wat het betekent. We leggen je hieronder uit waar Nuvola Quality® precies voor staat. Nuvola is het Italiaanse woord voor wolk. De nummer 1 eigenschap van een wolk: de zachtheid. We wijden het woord Nuvola toe aan een Italiaanse vertaling omdat onze gebreide truien met liefde worden geproduceerd in Italië.

Nuvola Quality

Onze favoriete truien stof

Door de jaren heen zijn we altijd op zoek geweest naar de ultiem zachtste stof voor onze Nuvola truien die net zo zacht zijn als wolken. Want niets vervelender dan een kriebeltrui of een pil trui. Na lang experimenteren en een lange zoektocht zijn we uitgekomen op de mooie stof viscose. Deze stof is speciaal ontwikkeld om heerlijk te zitten. Viscose is gemaakt van de pulp van hout, bamboe of katoen. Het wordt bewerkt tot een lichte en zachte stof. Dit maakt het erg comfortabel om te dragen. De organische stof heeft als voordelen dat het goed ademt, vormvast en kreukvrij is. Na het wassen blijven de Nuvola truien ook nog eens hun kleur behouden. Genoeg pluspunten dus om ons enthousiast te maken over de stof!  

De pasvorm van Nuvola Quality

Onze Nuvola truien hebben de perfecte pasvorm. We hebben gekozen voor een one size fits all knitwear. Door de rekbaarheid van de stof viscose sluit de Nuvola trui bij elk figuur mooi aan. Nuvola Quality staat voor zachtheid (net als een wolk), maar ook voor haar ademende en comfortabele eigenschap. Onze Nuvola truien voelen aan als een tweede huid. Na het dragen van onze truien wil je niks meer anders.  

Hoe zorg je voor je Nuvola trui?

Kledingstukken van Nuvola Quality kan je met de machine wassen op een maximale temperatuur van 30ºC. Gebruik hierbij de hand-, wol- of zijde wasprogramma en gebruik hierbij neutrale zeep of wolwasmiddel (en geen wasverzachter). We raden je aan om jouw kledingstuk binnenstebuiten in een waszakje te doen om wrijving te voorkomen. Voorkom het samen wassen van je Nuvola Quality kledingstukken met andere kleding met uitstekende elementen, zoals ritsen of andere ruwe items.

Houd er rekening mee dat kleding sneller slijt door het vaak te wassen en dat viscose een natuurlijke was krimp van circa 4% kent. De gekrompen viscose kan na het wassen gestreken worden naar de oorspronkelijke vorm. Doe het kledingstuk binnenstebuiten en strijk op de laagste stand. 

Droog je Nuvola Quality kledingstukken niet in de droger, omdat de trui kan krimpen en beschadigen. De aanbeveling is om het liggend te drogen. Om kreuken te voorkomen is het aan te raden om niet te centrifugeren. Vlekken in je Nuvola Quality kledingstukken kan je het beste verwijderen met een vloeibaar wasmiddel en wassen zoals eerder aanbevolen.

Benieuwd naar onze andere stofkwaliteit? Klik dan hier om meer te weten te komen over onze Travel Quality..