De duurzaamheid van travelstof

Wanneer we kleding kopen denken we niet zo vaak na over wat voor impact het heeft op de wereld. Tóch is het belangrijk daar over na te denken en als het kan een steentje aan bij te dragen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ieders leven. We recyclen, nemen de trein in plaats van de auto en eten minder vlees. Ook voor onze kleding is het belangrijk dat deze duurzaam is. Hiervoor is Travelstof ideaal; deze stof is namelijk bijzonder duurzaam in vergelijking met andere stoffen die vaak gebruikt worden voor kleding. We leggen je uit hoe dat kan!

Travelstof hoeft minder vaak gewassen te worden

Zoals je misschien al weet, staat Travelstof bekend om het feit dat het erg ademend is. Polyamide wordt veel in lingerie en sportkleding gebruikt. De reden is dat Travelstof niet statisch is en zijn vorm behoudt. Daarnaast transporteert het transpiratievocht naar buiten waar het dan makkelijk verdampt. Een voordeel van Travelstof is dat transpiratievlekken niet zichtbaar zijn. 

Dit betekent dat je jouw kledingstukken minder vaak hoeft te wassen, wat weer water, wasmiddel en stroom bespaart. Mocht je je Travelstof kleding wel willen wassen, doe dit dan met weinig toeren op maximaal 30 graden. Met de hand wassen kan natuurlijk ook.

Wederom een voordeel: Travelstof droogt snel, even aan de waslijn hangen en binnen een mum van tijd zijn je items droog. Hierdoor heb je de droger niet meer nodig!

Travelstof kreukt niet

Travelstof kreukt nauwelijks, waardoor je het niet hoeft te strijken. Ook dit beperkt jouw stroomgebruik. Dit maakt Travelstof ook ideaal voor op reis; je haalt het uit je koffer en kunt het meteen aantrekken.

Travelstof wordt op duurzame wijze geproduceerd

Bij de productie van Travelstof staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Travelstof wordt namelijk voor een groot deel gemaakt van polyamide, een synthetische stof die vergeleken met ander materiaal relatief duurzaam geproduceerd wordt.

Je hebt minder kleding nodig

We verkopen verschillende basics van Travelstof die lang meekunnen en hun vorm behouden. Bovendien slijt Travelstof amper en pilt het niet. Ook zit Travelstof lekker en voelt het zacht aan op de huid, waardoor je het vaak wilt dragen. Wanneer iets lang meegaat, hoef je ook minder vaak nieuwe kleding te kopen. Ook op die manier draag je een steentje bij aan een beter milieu!

Mocht je wel kleding weg willen doen, geef het kledingstuk dan een tweede leven. Je kunt het bijvoorbeeld (online) verkopen of ruilen met vriendinnen. Organiseer dan gezellig een zogeheten ‘ruilparty’, waarbij iedereen items meeneemt die zij niet meer dragen. Zo kun jij meteen op een duurzame manier je garderobe uitbreiden, terwijl je jouw vriendinnen blij maakt met mooie duurzame kledingstukken.

Meer lezen over Travelstof? Klik dan hier!


Andere Stories